joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 februarie, 2020

Marea Britanie va opri accesul forței de muncă ieftine și slab calificate din afara țării și va cere ca toți muncitorii străini calificați, care doresc să lucreze în Regat, să aibă o ofertă de muncă, să îndeplinească condițiile salariale și cerințele legate de cunoașterea limbii engleze, potrivit ministrului de Interne britanic, Priti Patel, citat de Reuters.

Marea Birtanie a părăsit oficial Uniunea Europeană la sfârșitul lunii ianuarie, dar noile reguli vor fi aplicate de anul viitor, după ce etapa de tranziție post-Brexit se va încheia la 31 decembrie.

În prezent, cetățenii UE pot circula liberi să circule, să studieze și să muncească oriunde în statele membre, libertate care a și furnizat unul dintre cele mai puternice argumente în campania pro-Brexit: accesul muncitorilor (în special, est-europeni) pe piața britanică trebuia blocat.


„Sistemul nostru de imigrație va închide robinetul pentru forța de muncă străină, ieftină și slab calificată”, a scris ministrul de interne Priti Patel în ediția de duminică a cotidianului The Sun, potrivit Reuters.

Ministrul britanic a explicat că „de la anul, toți muncitorii va trebui să câștige suficiente puncte pentru a putea munci în Marea Britanie. Va trebui să vorbească engleza, să aibă o ofertă clară pentru un loc de muncă și să întrunească cerințele salariale”, a mai susținut ministrul.

Priti Patel s-a arătat sigur că, astfel, numărul total (al muncitorilor străini) va scădea.

Unii politicieni din opoziție au replicat avertizând că restricțiile privind emigrația pot împiedica buna funcționare a unor servicii publice, precum Serviciul Național de Sănătate, care se bizuie, în unele regiuni, pe cetățeni UE care sunt medici sau surori medicale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul britanic a spus că va acorda un punctaj superior celor care lucrează în domenii în care este lipsă de competențe.

Londra și Bruxelles vor consuma mari eforturi în acest an și pentru a negocia termenii concreți ai acordului post-Brexit, cu arsenalurile pregătite deja pentru a desemna câți britanici vor fi excewptsați de la regulile UE.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: