duminică

28 aprilie, 2024

8 iulie, 2023

Marea Britanie începe testarea vaccinurilor împotriva cancerului produse de compania germană BioNtech. Până în 2030, aproximativ 10.000 de bolnavi cu cancer vor fi tratați cu ajutorul acestor tratamente personalizate bazate pe tehnologia ARNm.

Dacă se vor dovedi eficiente, vaccinurile vor deveni parte a tratamentului standard aplicat bolnavilor cu cancer, indiferent dacă boala este în stadiu incipient sau avansat.

„Odată cu vaccinarea primilor pacienți, în toamnă, sperăm să le creștem șansele de supraviețuire”, a declarat Amanda Pritchard, director general al Serviciului Public de Sănătate britanic, pentru euronews.com.


Serviciul Public de Sănătate britanic, alături de compania sanitară de stat Genomics England, au lansat o platformă de promovare a vaccinării împotriva cancerului, astfel încât să încurajeze pacienții interesați să se înscrie și să ia parte la testare, cu scopul de a ajuta pacienții care nu au răspuns bine la tratamentele generice anticancer.

Acestea vor fi administrate la pacienții în stadiu incipient și în stadiu avansat și vor avea ca țintă celulele canceroase active și prevenirea revenirii acestora.

BioNTech va înființa noi centre de cercetare și dezvoltare în Marea Britanie, cu un laborator în Cambridge și sediul central la Londra, propunându-și să livreze 10.000 de terapii pacienților, începând cu septembrie 2023 și până la sfârșitul deceniului.

Compania a dezvoltat unul dintre cele mai distribuite vaccinuri împotriva Covid-19, împreună cu compania farmaceutică americană Pfizer. CEO-ul BionNtech, Ugur Sahin, a declarat că a învățat în perioada pandemiei de coronavirus foarte multe despre colaborarea dintre Serviciul Național de Sănătate britanic, cadre universitare, autoritățile de reglementare și sectorul privat în scopul dezvoltării unor medicamente, lucruri pe care le aplică acum.


„Scopul nostru este să accelerăm dezvoltarea imunoterapiilor și a vaccinurilor folosind tehnologii pe care le cercetăm de peste 20 de ani”, declara Ugur Sahin la începutul anului când a fost anunțat partaneriatul cu Marea Britanie. „Colaborarea va acoperi diferite tipuri de cancer și boli infecțioase care afectează în mod colectiv sute de milioane de oameni din întreaga lume.”

Vaccinuri personalizate pe baza secvenței genomice a eșantionului de celule canceroase

Spre deosebire de vaccinurile profilactice, care sunt pentru prevenție și se administrează persoanelor sănătoase, vaccinurile personalizate împotriva cancerului sunt administrate ca tratament al pacienților cu cancer.

Sunt imunoterapii bazate pe ARN mesager ce activează sistemul imunitar al pacientului pentru a recunoaște și elimina celulele canceroase.

Aceste vaccinuri sunt personalizate pe baza secvenței genomice a eșantionului de celule canceroase a pacientului.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: