Marea Britanie caută talente - vize de muncă pentru cercetători și artiști - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

Marea Britanie caută talente – vize de muncă pentru cercetători și artiști

5 mai, 2021

O nouă politică de imigrare, concepută pentru a atrage competențe, a intrat în vigoare în Marea Britanie, miercuri. Prin noile reglementări, elaborate pentru contracararea efectelor Brexitului în câteva domenii, executivul britanic facilitează acordarea vizelor de muncă pentru oameni de ştiinţă, artişti sau muzicieni premiaţi, informează AFP, citată de Agerpres.

Noul sistem de puncte favorizează inteligenţa în detrimentul lucrătorilor slab calificaţi.

Câştigători ai unor distincţii precum premiul Nobel, premiul Turing pentru informaticieni, premiul Grammy, premiul Oscar sau Globurile de Aur vor putea trăi şi lucra mai uşor în Regatul Unit, conform acestei reforme introduse de ministerul de interne.


Câştigătorii anumitor premii din domeniile dansului, modei, arhitecturii şi ştiinţelor sociale sunt, de asemenea, vizaţi de aceste schimbări. Astfel, procedurile pentru obţinerea vizei de muncă vor fi simplificate şi accelerate.

Aceste schimbări se încadrează într-un nou sistem de imigraţie ce foloseşte „puncte”, pus în aplicare de executivul britanic după Brexit, cu scopul de a atrage „cele mai bune (talente) în ţară pe baza abilităţilor pe care le pot aduce, mai degrabă decât pe baza naţionalităţii lor”, a indicat ministerul de interne într-un comunicat.

(Citiți și: „Marea Britanie / Pandemia Covid și Brexitul au alungat de pe insulă aproape un milion de străini”)

„Câştigătorii acestor premii au atins apogeul carierei lor şi au multe de oferit Regatului Unit”, a declarat ministrul de interne Priti Patel, menţionată într-un comunicat.

„Aceste schimbări importante le vor oferi libertatea de a veni şi de a lucra în industriile noastre de excelenţă ale artelor, ştiinţelor, muzicii şi filmului”.


Controlul imigraţiei, în special cea provenind din ţările sărace ale Uniunii Europene a fost printre temele cheie ale campaniei referendumului Brexit din 2016.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Începând cu 1 ianuarie, lucrătorii din Uniunea Europeană nu se mai bucură de deplină libertate de mişcare în Regatul Unit.

Pentru a obţine o viză, sunt luate în considerare abilităţile, cunoştinţele de limba engleză şi resursele financiare.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr