joi

25 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iunie, 2021

One Mircea Eliade, parte din complexul One Floreasca City
Foto: One United Properties

A treia mare listare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) din 2021 va avea loc după oferta publică iniţială (IPO) de vânzare a acţiunilor noi emise de One United Properties, care va începe pe 22 iunie și va dura până pe 2 iulie, potrivit prospectului de emisiune.

Valoarea ofertei ar putea ajunge la 275 de milioane de lei, dacă acțiunile prin care compania speră să-și majoreze capitalul cu 10%, vor fi vândute la prețul maxim propus.

Astfel compania ar fi evaluată la circa 2,7 miliarde de lei, după listarea pe piața principală a BVB, care ar putea avea loc la mijlocul lunii viitoare.


Compania a încheiat anul trecut cu un profit net de 177 milioane de lei, potrivit prospectului de emisiune a acțiunilor.

Marile listări din 2021 la BVB

Intrarea la bursă a One United Properties va fi a treia mare listare din ultimele 3 luni, după Transport Trade Services (TTS), tot pe piața principală, cu o valoare de piață de 591 de milioane de lei (capitalizare bursieră, în funcție de prețul acțiunii).

TTS este cel mai mare transportator fluvial din România (are în portofoliu NAVROM Galați).

Agroland Business Systems (AG), cu o capitalizare de peste 233 de milioane de lei, s-a listat o zi mai devreme. Grupul său are în portofoliu cea mai mare rețea de magazine agricole din România.

Apartamente de lux la Bursa din București


One United Properties este un dezvoltator imobiliar mai ales de proiecte rezidenţiale pe segmentul de lux, dar și de birouri de ultimă generaţie.

Dintre proiectele companiei se remarcă:

  • One Peninsula, unul dintre cele mai scumpe din portofoliul companiei.
  • One Mircea Eliade și One Herastrău Towers din București
  • Neo Timpuri Noi, componenta de birouri a One Cotroceni Park
  • One Verdi Park, Neo Floreasca Lake și One Modrogan, în București.
  • Neo din Mamaia.

Compania a fost fondată de foștii bancheri Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, acum directori executivi şi acţionari majoritari ai companiei.

Recent, Daniel Dines, CEO-ul și co-fondatorul UiPath a cumpărat 5% din acțiunile ONE.

Condițiile ofertei

One United Properties va emite puțin peste 130 de milioane de acțiuni la prețuri între 1,93 şi 2,12 lei I titlu.

Oproporție 60% din volumul ofertei este adresată tranşei de investitori instituţionali, iar restul investitorilor de retail.

Jumătate din tranşa investitorilor de retail va beneficia de alocare garantată de până la 100.000 de acţiuni, în sistemul primul venit, primul servit, cu investiţie minimă de 2.500 de acţiuni.

Cealaltă jumătate a investitorilor de retail va avea alocare pro-rata (proporțională cu cererea, dacă aceasta va depăși volumul alocat) şi va beneficia de un discount de 3% pentru subscrierile realizate în primele 3 zile.

Preţul final va fi stabilit în urma procesului de bookbuilding în tranşa investitorilor instituţionali. Intermediarul ofertei este BRK Financial Group, în timp ce Swiss capital va face parte din grupul de distribuţie.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: