duminică

21 aprilie, 2024

2 aprilie, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, despre impozitarea concediilor medicale că acestea sunt un venit şi nu este vorba despre o supraimpozitare. În consecință, impozitul de 10% se va păstra, urmând să fie eliminat numai pentru cei cu boli cronice, cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame.

Şeful guvernului a promis că va discuta cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, pentru ca modificarea să fie operată rapid, chiar săptămâna aceasta. O promisiune similară a fost făcută de Marcel Ciolacu și la începutul lunii februarie fără a fi onorată.

”În primul rând, eu, Guvern, nu pot să vin cu ceva pentru că este un act normativ, o ordonanţă, care este în Parlament, aş încălca o decizie a CCR. Sunt ferm convins, colegii de la Parlament vor lua o decizie”, a spus premierul Marcel Ciolacu, întrebat despre Ordonanţa care introduce impozit pe veniturile din concedii medicale, în prezent blocată la Camera Deputaţilor.

USR a calculat cât a încasat guvernul din impozitul pe concedii medicale în 2 luni: 30 mil euro


Şeful Executivului a precizat că ”nu înţelege care este supraimpozitarea”, arătând că cei 10% sunt ceea ce plătim cu toţii la CASS.

”Concediile medicale sunt un venit. Până acum, ce am spus foarte clar, că pentru cei cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, sunt total de acord să se elimine. O să vorbesc cu domnul Simonis şi o să facem foarte rapid, sper săptămâna aceasta”, a completat Ciolacu. 

USR a organizat, luni, un protest la uşa ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, pe care îl acuză că de proape 100 de zile bagă mâna în buzunarul românilor prin „taxa pe boală”.

Potrivit USR, Guvernul Ciolacu a încasat până acum 30 de milioane de euro de pe urma acestei taxe şi va mai încasa 10 milioane de euro în luna aprilie.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: