luni

20 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 martie, 2023

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Piteşti, că împreună cu Nicolae Ciucă va anunţa în curând ce ”adăugiri” se vor aduce actualului program de guvernare. Marcel Ciolacu a făcut referire la un program bazat pe „patriotism economic”.

Preşedintele PSD a fost prezent, vineri, la Piteşti, la conferinţa de alegeri a PSD Argeş.

Marcel Ciolacu: Anumite lucruri nu se pot realiza din programul de guvernare

„Împreună cu domnul prim-ministru şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal, domnul Nicolae Ciucă, o să ieşim împreună şi o să explicăm ce adăugiri avem la actualul program de guvernare, ce constatări, că anumite lucruri nu se pot realiza.


Repet, s-a dus vremea campaniei electorale, oamenii aşteaptă lucruri concrete şi vom veni împreună.

Avem o linie roşie şi eu şi domnul Nicolae Ciucă credem că în zona industriei alimentare şi industriei materialelor de construcţii statul român trebuie să intervină şi să reducem deficitul de balanţă comercială”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat despre programul de guvernare bazat pe ”patriotism economic”, la care a făcut referire la conferinţa de alegeri a PSD Argeş.

”Trebuie să găsim soluții, să facem bitum, nu să îl importăm”

Marcel Ciolacu s-a referit la investiţiile în infrastructură şi a spus că 90% din bitumul folosit de constructori este importat. „Avem cele mai mari investiţii. Poate nimeni nu se aştepta ca Sorin Grindeanu să semneze atâtea contracte şi să fie o explozie, mai ales în infrastructura critică.

Este normal ca statul acum să intervină. Vă dau un singur exemplu: bitum. Trebuie să găsim soluţii. Aproape 90% din bitumul folosit de către constructorii din România este importat, trebuie să intervenim în acest domeniu”, a precizat Marcel Ciolacu.

Se pregătește un minister al Afacerilor Europene


Tot la Pitești, liderul PSD a mai afirmat că şi-ar dori înfiinţarea unui minister al Afacerilor Europene. Marcel Ciolacu se pregătește să preia conducerea guvernului- potrivit ”rotativei” stabilite pentru luna mai. El a anunțat că nu vrea o creştere a numărului de ministere, ci ”poate să îl mai şi restrângem şi să venim cu o altă abordare”.

„Dacă alte state europene, şi vă dau exemplu Germania are Ministerul Afacerilor Europene, Parlamentul României are comisii de afaceri europene atât la Cameră, cât şi la Senat, atunci trebuie să schimbăm acest lucru”, a precizat Marcel Ciolacu. El a mai afirmat că ideea a apărut după o discuție cu Vasile Pușcaș.

Chestionat dacă rotaţia premierilor va avea loc la timp, liderul social-democraţilor a răspuns: „Rotativa se va face exact atunci când trebuie. Nu se va depăşi cu foarte mult termenul. Nici nu va fi cu foarte mult timp înainte. Și se va face, spre surprinderea tuturor, într-o normalitate pe care ne-o dorim cu toţii”.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: