sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 aprilie, 2017

Malta, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, propune oferirea unor subvenţii de câte 60.000 de euro, timp de 5 ani, pentru fiecare imigrant primit peste cotele stabilite de Comisia Europeană.

Aceste sume suplimentare vor fi plătite din sancțiunile aplicate statelor care nu primesc refugiați – sancțiuni ce se ridică tot la 60.000 de euro pentru fiecare refugiat, scrie Reuters.

„În scopul depăşirii obstacolelor politice în primirea unui număr necunoscut de persoane, Uniunea Europeană ar putea stabili o limită de 200.000 de solicitări de azil anual”, se arată într-un proiect elaborat de Malta.


Statele membre ar urma să fie obligate legal să primească cel puţin jumătate din cota stabilită de Comisia Europeană. Ţările care vor primi extracomunitari peste cotele stabilite vor beneficia de 60.000 de euro pentru fiecare imigrant timp de cinci ani.

De cealaltă parte, statele care vor refuza imigranţii ar urma să achite 60.000 de euro pentru fiecare imigrant respins.

În prezent, statele care nu primesc imigranţi în virtutea cotelor fixate de Comisia Europeană riscă amenzi de 250.000 de euro pentru fiecare extracomunitar respins.

În cazul ţărilor est-europene, Malta a sugerat instituirea unei perioade de tranziție de trei ani pentru „dezvoltarea sistemelor de azil şi primire a imigranţilor”.


Anul acesta, în septembrie, expiră programul de relocare inițiat în 2015, a cărui țintă era preluarea din Italia și Grecia a 160.000 de imigranți.

Dintre aceștia, nu s-a reușit decât relocarea a aproximativ 17.000 de aplicanți pentru azil.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: