Majoritatea universităților vor începe cursurile cu prezența fizică
marți

19 octombrie, 2021

Majoritatea universităților vor începe cursurile cu prezența fizică – Consiliul Rectorilor recomandă vaccinarea

29 iunie, 2021

Majoritatea universităţilor din România vor începe cursurile cu prezența fizică a studenților, anunță Consiliul Rectorilor, care le recomandă studenților și cadrelor universitare să se vaccineze anti-Covid.

„Covârşitoarea majoritate a universităţilor prezente la reuniune (întrunirea Consiliului Naţional al Rectorilor, desfăşurată la Cluj-Napoca) şi-au exprimat intenţia de a deschide anul universitar 2021-2022 cu prezenţă fizică a cadrelor didactice şi a studenţilor”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR).

De asemenea, CNR solicită Ministerului Educației păstrarea posibilității combinării cursurilor online cu prezența în săli:


„Ţinând cont de experienţa câştigată de către universităţi în perioada de pandemie, CNR recomandă Ministerului Educaţiei să prospecteze menţinerea unor reglementări şi practici de tip „blended learning” care s-au dovedit eficiente în această perioadă, cu respectarea autonomiei universitare”, mai precizează comunicatul.

Universitățile solicită creșterea finanțării, în contextul cheltuielilor anti-Covid

Consiliul recomandă studenților și cadrelor didactice vaccinarea, fără a menționa dacă vor exista restricții privind participarea la cursuri sau la cazarea în cămine, așa cum se discuta în primăvară.

De asemenea, „având în vedere experienţa trecută şi faptul că autorităţile au avut multiple ezitări şi incoerenţe cu privire la adoptarea cadrului normativ necesar desfăşurării în bune condiţii a anului universitar”, CNR solicită autorităţilor, în special adoptarea legislației sanitare necesare pentru ca anul universitar 2021- 2022 să se poată desfăşura în condiţii optime în orice variantă epidemiologică.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„CNR apreciază că resursele financiare necesare pentru respectarea standardelor igienico-sanitare, dar şi cele necesare asigurării accesului la educaţie, ating valori foarte mari. În acest context, CNR solicită Guvernului să acorde atenţie finanţării universităţilor în anul universitar 2021 – 2022”, mai precizează Consiliul.


 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr