vineri

24 mai, 2024

11 ianuarie, 2021

Marriott International, cel mai mare lanț hotelier din lume, și Blue Cross Blue Shield Association (BCBSA) au anunțat, duminică, că vor suspenda donațiile către parlamentarii americani care au votat împotriva certificării victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, scrie Reuters.

”Am analizat evenimentele distructive de la Capitoliu, de subminare a unor alegeri legitime și corecte și vom opri donațiile politice realizate prin intermediul Comitetului pentru Acțiune Politică către cei care au votat împotriva certificării alegerilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Marriott, Connie Kim.

BCBSA, o federație ce reunește 36 de companii independente care oferă servicii de sănătate pentru unu din trei americani, a anunțat că ”în urma atacului violent, șocant asupra Capitoliului SUA și a voturilor unora dintre membrii Congresului pentru subminarea rezultatului alegerilor din noiembrie prin contestarea rezultatului Colegiului Electoral, vom suspenda contribuțiile către acești parlamentari care au votat pentru a submina democrația noastră”.


Cinci oameni și-au pierdut viața, inclusiv un ofițer de poliție, săptămâna trecută, când susținătorii președintelui Donald Trump au luat cu asalt Capitolul, în încercarea de a perturba recunoașterea formală a înfrângerii sale electorale. Duminică, un al doilea senator republican american l-a îndemnat pe Trump să demisioneze, spunând că ar putea răspunde penal.

JPMorgan Chase a declarat duminică că va întrerupe toate contribuțiile comisiei sale de acțiune politică pentru cel puțin următoarele șase luni, spunând că ”atenția liderilor de afaceri, a liderilor politici, a liderilor civici ar trebui să fie acum să guverneze și să ofere ajutor celor care am cel mai mult nevoie chiar acum. Mai târziu va fi timp și pentru campanie.”

Citigroup a afirmat într-un memo văzut de Reuters că a evaluat parlamentarii care au condus atacul împotriva certificării votului din Colegiul Electoral şi a constatat că a oferit 1.000 de dolari campaniei senatorului republican Josh Hawley.

”Dorim să vă asigurăm că nu vom susţine candidaţi care nu respectă legea. Intenţionăm să facem o pauză cu contribuţiile noastre în acest trimestru, în timp ce ţara trece prin tranziţia prezidenţială, din care sperăm să iasă mai întărită şi mai unită”, a scris Candi Wolff, care conduce echipa pentru afaceri guvernamentale a Citi.


Un purtător de cuvânt al Walmart Inc a declarat că retailerul realizează o revizuire după fiecare ciclu electoral pentru a ”examina și regla strategia noastră de oferire politică. Pe măsură ce vom efectua revizuirea noastră în lunile următoare, vom lua în calcul evenimentele săptămânii trecute în procesul nostru.” Alte companii, inclusiv Ford Motor Co, au declarat că nu au luat decizii cu privire la modificările oferite.

În plus, compania americană de plăți digitale Stripe Inc a anunța va opri procesarea plăților pentru site-ul web al campaniei lui Trump după asaltul asupra Capitoliului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: