joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 martie, 2018

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României „susţine şi se alătură declaraţiei Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate privind anexarea ilegală a peninsulei Crimeea”, potrivit unui comunicat de presă emis sâmbătă, de MAE.

„La 4 ani de la anexarea ilegală de către Federaţia Rusă a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol, România condamnă ferm, încă o dată, încălcarea principiilor şi normelor de drept”, mai spune comunicatul citat.

Totodată, „cu acest prilej, România reafirmă sprijinul său pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, precum şi poziţia sa de nerecunoaştere a anexării ilegale”, conchide MAE.


Comunicatul reia, practic, debutul unei declarații a Federicăi Mogherini, Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, dată vineri după amiază.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În plus, declarația oficialului UE, reiterează faptul că Uniunea „această încălcare a dreptului internațional rămâne o provocare directă pentru securitatea internațională, cu implicații grave pentru ordinea juridică internațională care protejează unitatea și suveranitatea tuturor statelor”.

Astfel:

  • „Uniunea Europeană își menține angajamentul de a pune pe deplin în aplicare politica de nerecunoaștere, inclusiv prin măsuri restrictive.
  • „UE invită din nou statele membre ale ONU să ia în considerare măsuri similare de nerecunoaștere în conformitate cu Rezoluția 68/262 a Adunării Generale a ONU.
  • „Uniunea Europeană nu recunoaște desfășurarea alegerilor de către Federația Rusă în Peninsula Crimeea”, mai spune documentul UE.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: