sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2022

Declarațiile lui Dmitri Medvedev, potrivit cărora Republica Moldova are şanse de a intra mai repede în UE prin crearea „unei noi Românii Mari”, fac parte dintr-o „retorică falsă” şi indică un „grad de frustrare” a Rusiei la decizia Consiliul UE de acordare a statutului de stat candidat, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

„Declarațiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei”, se arată într-o precizare de presă.

Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „unei noi Românii Mari”, a comentat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, mâna dreaptă a preşedintelui Vladimir Putin, potrivit agenţiei TASS.


„Moldova a intrat în coada lungă de aderare la UE, întinsă de-a lungul deceniilor. Bon voyage! Dar [ei] vor să adere mai devreme! De aceea, există o altă modalitate de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari”, a spus politicianul pe canalul său Telegram, răspunzând la o întrebare a TASS cu privire la cât de curând ar putea aderarea Republicii Moldova la UE. ”Vor exista consecințe pentru Moldova” – a spus Dmitri Medvedev.

Declaraţiile lui Medvedev indică „pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă și reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocației și orientării europene ale Republicii Moldova și cetățenilor săi”, se mai arată în reacţia MAE.

Ministerul subliniază totodată că decizia Consiliului UE reprezintă, pe de o parte, inițierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul și, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: