joi

18 aprilie, 2024

29 octombrie, 2021

Luxemburg urmează să autorizeze cutivarea canabisului la domiciliu şi consumul acestuia în sfera privată, a anunţat Guvernul, anunță News.ro, care citează AFP. Fiecare gospodărie va avea dreptul să cultive patru plante de canabis, a anunţat Guvernul într-o conferinţă de presă la care au luat parte mai mulţi miniştri, inclusiv ai Sănătăţii, de Externe, de Interne şi Justiţiei.

Această măsură face parte dintr-un pachet legislativ de luptă împotriva infracţionalităţi legate de stupefiante.

Luxemburgul menţine însă interdicţia consumului canabisului în public şi urmează să instituie o ”procedură penală relaxată”, limitată la o amendă în valoare de 145 de euro, în cazul în care infracţiuni de consum sau cumpărare nu implică peste trei grame de canabis.


Coaliţia guvernamentală a promis, în alegerile din 2018, o scoatere de sub incidenţa penală sau o legalizare a folosirii recretaive a canabisului, prin intermediul unei producţii la nivel naţional. Însă Guvernul liberal al lui Xavier Bettel şi-a revizuit ambiţiile în scădere, pentru a-şi menaja relaţiile cu ţări vecne, şi anume Franţa, care se teme de apariţia unui trafic de droguri la frontieră.

Acest pachet legislativ urmează să fie examinat de către Parlament la începutul anului viitor şi ar putea fi adoptat în 2022. Importul seminţelor urmează să fie posibil, iar o producţie locală se află în discuţie.

În Spania, comerţul şi consumul de canabis sunt interzise, însă producţia în vederea consumului personal este permisă.

La cealaltă extremă, Slovacia are unul dintre cele mai stricte regimuri de pedepse pentru posesia de marijuana din lume. În unele cazuri, deținerea de câteva grame de marijuana poate duce la 12 ani de închisoare. Pentru plantele în creștere, pedeapsa poate fi de până la 20 de ani.


Sesizată în legătură cu acest regim penal de cinci parlamentari slovaci, Comisarul Ylva Johansson a anunțat joi că va lansa o investigație asupra regimului slovac al pedepselor

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: