sâmbătă

28 mai, 2022

Lupta pentru putere în TAROM: Managerul privat spune că a fost forțat de board să accepte scurtarea de 4 ori a mandatului său

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iunie, 2013

O luptă dură pentru putere se duce în compania aeriană de stat TAROM între managerul privat selectat prin concurs internațional, Christian Heinzmann, și membrii Consiliului de Administrație, cu un caracter politic mai pronunțat.

Lucian Isar, fost membru al CA TAROM, a atras atenția în ultimele săptămâni asupra unor presupuse presiuni pe care membrii board-ului companiei, care nu s-au calificat pentru funcții executive, fac presiuni asupra managerului privat Christian Heinzmann.

”Domnul Pascariu (Dan Pascariu – n.r.), actualmente Președinte al Consiliului de Administratie al Tarom, a scos o semnatură de la CEO-ul Tarom in care ii limiteaza durata contractului de la 4 ani, pina in noiembrie 2013. Desi sub amenintarea demiterii, CEO-ul Tarom nu a aceptat sa cedeze din responsabilitati cat este in functie”, a scris Isar, vinerea trecută, pe blogul său.


Luni, Heinzmann l-a acuzat, la rândul său, pe președintele CA TAROM, Dan Pascariu, de presiuni care l-au determinat să accepte scurtarea mandatului de la 4 ani la 1 an la conducerea managerială a companiei.

”Nu am avut alta alegere. Am fost, de fapt, fortat sa iau aceasta decizie de catre domnul Pascariu, seful Consiliului de Administratie. Pe moment ma simt foarte inconfortabil, este o situatie care ma intriga si vreau sa astept cateva zile sa vad cum decurg lucrurile, dar intr-adevar am semnat acest document. Am discutat cu domnul Pascariu. Nu am avut alta alegere. Mi-a dat un termen limita: sa semnez inainte de sedinta CA de vineri [n.r. 21 iunie], altfel vor exista consecinte serioase – demiterea mea imediata”, a declarat Heinzmann, pentru HotNews.

Managerul belgian a susținiut că din luna martie Pascariu face presiuni asupra sa, încercând să-l impună la conducerea executivă a TAROM pe Nicolae Demetriade, actual membru al CA și fost director general al companiei, înainte de introdicerea managementului privat.

”În acest moment, cel care e in poll-position sa ma inlocuiasca este domnul Demetriade. Pe termen lung cred ca se vrea numirea domnului Valentin Macec la sefia companiei”, amai spus Heinzmann, pentru HotNews.


Vinerea trecută, Demetriade a fost, într-adevăr, împuternicit de Consiliul de Administrație în funcția de director executiv al TAROM, el susținând că va avea atribuții diferite de cele ale lui Heinzmann.

„Am fost împuternicit în această funcţie pentru a urgenta implementarea planului de management. O să avem atribuţii diferite, pe care le vom stabili în perioada următoare. Ne vom ajuta şi vom colabora”, a declarat Demetriade, citat de Mediafax.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Astfel, dacă managerul privat Heinzmann va fi demis sau va pleca, tot Demetriade va prelua atribuțiile de director general al TAROM.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, și premierul Victor Ponta au fost contactați de Heinzmann pentru a clarifica situația de la TAROM.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: