duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 februarie, 2013

Șeful statului, Traian Băsescu, a afirmat, luni, că nu poate să comunice cu actuala conducere a PDL, însă va continua să se adreseze membrilor și simpatizanților partidului, în contextul luptei politoce pentru șefia democrat-liberalilor.

Președintele țării a postat, luni, pe Facebook, un mesaj, după ce zilele trecute l-a criticat pe actualul șef al partidului, Vasile Blaga, și a lăudat-o pe contracandidata acestuia la președinția PDL, Elena Udrea.

De când Elena Udrea și-a lansat candidatura la șefia PDL împotriva președintelui în funcție al partidului, Vasile Blaga, șeful statului, Traian Băsescu, a făcut declarații publice privind PDL, îântr-o vizită la Cluj-Napoca, într-o emisiune la B1TV, la hypermarket, iar acum pe Facebook.

Ce spune Băsescu pe Facebook:

  • „Dragi susţinători, Am decis să scriu acest mesaj pe pagina de Facebook a voastră, a susţinătorilor mei, deoarece cred că trebuie să fac câteva precizări cu privire la dezbaterea pe care am provocat-o în PDL în ultimele zile despre starea în care a ajuns astăzi Partidul Democrat-Liberal. Intervenţia mea este legitimă pentru că şi eu, şi PDL avem acelaşi electorat.
  • După alegerile din decembrie 2012 între mine şi conducerea PDL nu a existat niciun fel de dialog şi nici nu poate exista un dialog atâta timp cât conducerea PDL-ului va fi asigurată de actuala echipă de politicieni;
  • Unii lideri PDL încearcă să-şi justifice propriul eşec şi să câştige voturi în convenţia care urmează utilizând în dezbaterea internă argumentele false şi populiste din sloganurile USL şi atacându-şi propriul guvern;
  • Încercarea de a ascunde sub sloganurile USL adevăratele cauze ale eşecului lor electoral nu face decât să garanteze noi eşecuri în viitor. Joia trecută eu nu am atacat PDL-ul, ci am făcut o radiografie a modului în care arată astăzi partidul; intenţia mea a fost şi rămâne aceea de a genera o dezbatere cinstită despre eşecul PDL.
  • Din acest motiv mă adresez vouă, membri şi simpatizanţi ai PDL, care m-aţi sprijinit constant şi pentru câştigarea celor două mandate de primar general al Capitalei, şi pentru câştigarea celor două mandate de preşedinte al României, şi în cele două referendumuri de demitere.
  • Am văzut reacţia publică a conducerii PDL de după declaraţiile mele de joia trecută. Reacţia lor nu a făcut decât să întărească ceea ce am şi spus atunci: în loc să existe o analiză şi o dezbatere corecte pe problemele semnalate de mine, au preferat atacuri specifice Antenei 3 şi USL .
  • În perioada următoare voi continua să mă adresez susţinătorilor mei şi electoratului PDL chiar dacă pe unii lideri din conducerea partidului îi deranjează. Consider că, atunci când mare parte a societăţii româneşti aşteaptă o revigorare a dreptei politice, ar fi tragic ca PDL să fie manipulat şi să revină la practicile şi abordările FSN”.

Președintele PDL, Vasile Blaga, declarase luni că îi este recunoscător șefului statului că a preluat PDL în anul 2001 și l-a dus de la 7% la 16%, însă apoi, până la 40% partidul a fost ridicat de miniștrii democrat-liberali din fostul guvern Tăriceanu, inclusiv el.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Domnul preşedinte Traian Băsescu a contribuit mult la renaşterea acestui partid, la Convenţia Naţională din 30-31 mai 2001 a luat partidul de la 7,2% şi l-a adus până la 13% chiar 16% şi atunci îi mulţumesc domniei sale, aşa cum îi mulţumesc şi domnului preşedinte Stolojan”, a spus Vasile Blaga.

„Dar mai departe miniştrii noştri şi-au făcut foarte bine datoria, pe parcursul de aderare, extrem de vizibil, şi doamna Macovei, şi cu modestie eu, pe partea cealaltă domnul Flutur, am dus partidul la peste 40%. Cel mai bun scor a fost la europarlamentarele din 2009. Din păcate, de atunci partidul scade”, a mai spus Vasile Blaga, fost ministru de Interne.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: