joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 decembrie, 2016

federal-reserveToate piețele lumii urmăresc întâlnirea de marți și miercuri a strategilor Federal Reserve (FED, banca centrală a SUA), de la care se așteaptă creșterea ratei dobânzii de referință la dolar, dar mai ales aprecierile oficiale privind perspectivele economiei americane.

Investitorii de pe piețele financiare ale lumii, dar și operatorii de pe piețele de mărfuri apreciază la aproape 100% șansele ca FED să decidă, pentru prima oară în 2016, creșterea ratei de dobândă, mai precis de la 0,25% la 0,5%, potrivit Reuters.

Toți cei 120 economiști chestionați într-un sondaj Reuters se așteaptă la o majorare a ratei, pe fondul unor statistici favorabile despre economia SUA.


Pe de altă parte, ceea ce pare să conteze cel mai mult pentru investitori este declarația și previziunile economice ale FED, care vor fi examinate pentru aflarea oricăror indicii de reacție la victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale.

„Marea întrebare este la ce fel de ritm ne putem aștepta de la deciziile similare ale FED pentru anul viitor?” a declarat unul dintre analiștii citați de Reuters, un specialist din Tokyo în piețe inveele valutare.

Ca urmare promisiunilor președintelui ales al SUA, analiștii se așteaptă la un pachet consistent de stimuli fiscali pentru creșterea economică. Pe de altă parte, un dolar puternic ar însemna creșterea fluxurilor de capital care intră în SUA, importuri mai ieftine, dar exporturi mai puțin avantajoase.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: