miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 octombrie, 2015

platforma gaze naturale marea neagraLukoil, PanAtlantic și Romgaz au descoperit pe platforma continentală a României, în Perimetrul  EX30 Trident, un zăcământ de gaze naturale ce poate depăși 30 de miliarde de metri cubi, a anunțat miercuri compania română.

Zăcământul a fost identificat de  sonda de explorare LIRA 1X, la aproximativ 90 de kilometri de țărm, iar zăcământul are o grosime de 46 de metri grosime și o suprafață ce poate atinge 39 de kilometri pătrați, potrivit rezultatelor preliminare ale analizei datelor obținute în timpul forajului și ale investigațiilor geofizice.

Rezervele urmează să fie confirmate de forajul de evaluare, mai spune comunicatul Romgaz.


Începând cu 2011, lucrările de explorare geologică din perimetrul respectiv sunt efectuate, în calitate de operator, de Lukoil Overseas Atash, deţinută de grupul rus Lukoil, în baza unui acord de concesiune încheiat cu Guvernul României.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cota de participare în Acordul de Concesiune:

  • Romgaz S.A. -10%
  • LUKOIL – 72%
  • iar PanAtlantic Petroleum Ltd. – 18%

“Succesul sondei LIRA – 1X a dus la o diminuare a riscurilor în ceea ce privește lucrările viitoare de investigații geologice pentru o serie de prospecte care reprezintă un potențial semnificativ în ceea ce privește conținutul de resurse, localizate atât în apropierea structurii LIRA, cât și în alte zone ale perimetrului. Programul lucrărilor viitoare, planificate pentru 2016, include o reprocesare a datelor seismice și forajul pe zăcământul LIRA a unei sonde de explorare evaluare, în vederea confirmării volumului descoperirii și a confirmării potențialului de hidrocarburi”, mai precizează comunicatul Romgaz.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: