miercuri

30 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 octombrie, 2014

Grupul petrolier rus Lukoil a început discuțiile cu o serie de bănci Occidentale pentru un credit pre-export, acesta urmând să fie un test al apetitului băncilor pentru a acorda credite companiilor rusești, au declarat vineri pentru Reuters o serie de surse bancare.

Sursele susțin că băncile au luat în considerare cererea Lukoil dar deocamdată nu este clar dacă vor acorda creditul având în vedere includerea Lukoil în ultima rundă de sancțiuni introduse de SUA și UE împotriva unor oficiali ruși și a unor companii rusești.

“Afacerea este deocamdată într-un stadiu preliminar și există foarte multe discuții. Compania încearcă să evalueze apetitul exact al pieței”, a declarat, potrivit Agerpres, unul dintre bancherii implicaţi în negocierile preliminare.


Lukoil este prima companie privată inclusă în luna septembrie pe lista companiilor rusești vizate de sancțiunile occidentale.

Ultima dată când Lukoil a ieșit pe piețele financiare a fost în luna iulie când a semnat un credit punte de un miliard de dolari cu băncile americane Citigroup și JP Morgan. Compania beneficiază de un rating “BBB minus” din partea S&P, “Baa2” din partea Moody’s și “BBB” din partea Fitch.

În România, Lukoil se află pe locul al treilea pe piața distribuției de carburanți, cu un lanț de 301 de benzinării. De asemenea, compania gestionează nouă depozite de carburanți.

Petrotel Lukoil este acuzată de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat de procurori la 230 milioane euro.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: