Lukoil a anunțat Romgaz că-și vinde participația la perimetrul de gaze naturale Trident din Marea Neagră - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

Lukoil a anunțat Romgaz că-și vinde participația la perimetrul de gaze naturale Trident din Marea Neagră

10 noiembrie, 2020

Lukoil a trimis Romgaz, partenerul său în perimetrul de gaze naturale Trident din Marea Neagră, o scrisoare prin care informează că intenționează să își vândă cota de 87,8% din concesiunea zăcământului, a confirmat Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, pentru G4Media. Romgaz deține restul 12,2% din concesiune.

Un foraj suplimentar nu a confirmat, astă primăvară, prognozele optimiste anterioare privind rezervele de hidrocarburi. La acest factor se adaugă incertitudinile privind modificarea legii offshore, foarte conestată de companiile petroliere.

În octombrie 2015, datele seismice din urma forajelor din octombrie arătaseră un zăcământ cu rezerve de peste 30 miliarde metri cubi de gaze naturale.


„Am primit această scrisoare de la Lukoil. Vom avea o discuție cu ei, nu știm încă motivele lor”, a declarat Adrian Volintiru pentru G4Media.ro, adăugând că „teoretic e posibil să discutăm” preluarea pachetului de la compania rusă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Romgaz mai este implicată și în preluarea pachetului de 50% din concesiunea perimetrului Neptun Deep, pe care vrea să-l vândă Exxon Mobil, de asemeni dezamăgită de Legea Offshore. Perimetrul Neptun Deep are rezerve estimate la 48-82 miliarde de metri cubi.

Modificarea legii Offshore nu este posibilă decât după alegeri și cu condițai schimbării configurației politice, potrivit ministrului Economiei și Energiei, Virgil Popescu.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr