sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 mai, 2020

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat că discuțiile privind ajutorul de stat de 9 miliarde de euro acordat Lufthansa sunt aproape de a fi finalizate.

”Guvernul german este în discuții intense cu compania și Comisia Europeană. O decizie va fi luată în curând, dar nu pot oferi detalii despre negocieri”, a spus Angela Merkel, potrivit Euronews.

”Proiectul presupune finanțare de stabilizare în valoare de 9 miliarde de euro, dintre care 3 miliarde de euro sub forma unui împrumut” care ar urma să fie acordat de banca de investiții publice KfW, potrivit companiei.


Dacă negocierile se vor încheia cu succes, guvernul federal ar urma să dețină un portofoliu însemnat de acțiuni la al doilea cel mai mare operator aerian din Europa, din punct de vedere al numărului de pasageri transportați.

Fondul de stabilitate economică (WSF) creat de guvernul de la Berlin pentru a atenua impactul economic al pandemiei Covid-19, ar urma să achiziționeze 20% din acțiunile Lufthansa, precum și bonduri convertibile în acțiuni, în valoare de până la 5% din capitalul social, a explicat operatorul.

Convertirea bondurilor în acțiuni ar urma să fie activată de guvern în situația unei eventuale încercări de preluare ostilă a companiei de către o parte terță, au explicat reprezentanții Lufthansa.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Operatorul aerian care are în jur de 140.000 de angajați se confruntă cu o criză serioasă, circa 700 dintre cele 760 de aeronave aflându-se la sol, iar 60% din forța de muncă lucrând part-time.


În aprilie, Lufthansa a transportat 3.000 de pasageri pe zi, față de o medie de 350.000 înainte de pandemie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: