luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 martie, 2016

ludwik-sobolewskiProgramul de privatizare s-ar putea relua în 2016, după pauza de anul trecut, cu cel puțin o listare iminentă, a precizat directorul general al Bursei de Valori București (BVB), Ludwik Sobolewski, într-un interviu acordat Reuters și citat de Agerpres.

Cel mai probabil candidat pentru este producătorul de sare Salrom, în timp ce listarea producătorului de energie Hidroelectrica este o posibilitate periferică, fiind mai probabil să aibă loc în 2017, a declarat șeful BVB.

„Așteptăm reluarea privatizărilor. 2015 a trecut fără nici o privatizare importantă, dar este important pentru România să continue cu acest proces, deoarece avem nevoie de mari companii pe piață”, a explicat Ludwik Sobolewski, adăugând că „există șansa să poată fi listată (Hidroelectrica, n.r.) anul acesta, dar mai probabil este ca procesul să aibă loc anul viitor. Ar fi extrem de important pentru piață”.


Anii trecuți, Guvernul a listat pe bursă companiile Romgaz, Electrica și Nuclearelectrica. În 2015, au fost identificate alte companii potențial candidate la privatizare, cum ar fi aeroporturile din București și Constanța, însă procesul de privatizare stagnează.

Fondul Proprietatea (FP), care deține participații minoritare în Salrom și Hidroelectrica, sprijină listarea și este nemulțumit de întârziere.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Obiectivul pieței de capital din România este promovarea la statutul de piață emergentă în indicele Morgan Stanley capital International (MSCI), dar trebuie să existe cel puțin trei companii cu o capitalizare de piață suficientă pentru a îndeplini cerințele.

„Hidroelectrica va fi poziționată ca unele din acele companii, deci este crucială pentru acest proces”, a subliniat Sobolewski.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: