duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iunie, 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că le va solicita parlamentarilor liberali să investigheze posibilitatea de o demite pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

Motivul invocat de premier: Renate Weber ar fi „apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari” și al celor care nu au respectat restricțiile anti-Covid.

Avocatul Poporului a atacat joi, la Curtea Constituţională, legea pentru impozitarea pensiilor speciale, adoptată cu o zi înainte.


Declarația premierului Ludovic Orban:

Avocatul Poporului nu mai este demult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea celorlalţi prin nerespectarea regulilor (…)

Aici nu este vorba de toţi cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militari, poliţişti, jandarmi, ei de regulă au pensii de 3.500 – 4.500 cei care au lucrat în operativ, fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice, deci se arată a fi apărătorul celor care beneficiază pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislaţia pensiilor, au profitat de orice portiţă şi şi-au umflat pensiile cu pompa.

„Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârşit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, a adăugat Ludovic Orban.


Legea ce introduce o impozitare suplimentară în cazul pensiilor speciale (de 10% pentru suma ce nu provine din calculul contributivității și se cifrează în intervalul 2.000 – 7.000 de lei, și de 85% pentru partea ce depășește 7.000 de lei) are șanse ridicate de a fi declarată neconstituțională, în opinia mai multor specialiști în domeniu, inclusiv a fostului președinte CCR Augustin Zegrean.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: