vineri

9 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 aprilie, 2021

Orice ministru trebuie ”să știe că va pleca” și să-și scrie demisia înainte de a ataca, a declarat sâmbătă președintele PNL, Ludovic Orban, referindu-se la revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu și transmițând astfel un mesaj către USR PLUS, înaintea negocierilor în coaliție ce urmează să aibă loc luni.

În niciun stat democratic, un premier nu poate permite păstrarea unui ministru în Executivul pe care îl conduce, dacă acesta îl atacă, a mai adăugat Ludovic Orban.

”Foarte multe lucruri la Ministerul Sănătății așteaptă să se termine acest exercițiu de supărare și să se pună un nou ministru (…) Orice ministru trebuie să știe că înainte de a ataca premierul trebuie să își scrie demisia. Dacă nu își scrie demisia, atunci să știe că va pleca”, a spus Ludovic Orban.


Președintele liberalilor a mai spus că demiterea Vlad Voiculescu nu a fost ”un moft”, ci o obligație a premierului după ce fostul ministru al Sănătății și secretarul de stat Andreea Moldovan (demisă odată cu Voiculescu) au publicat un ordin cu noi reguli de carantinare fără ca premierul să fie înștiințat.

Ludovic Orban a criticat modul în care Vlad Voiculescu a performat la minister, spunând că nu a reușit să aprobe suficiente proiecte pentru doatarea spitalelor. ”Am alocat 1,3 miliarde pentru dotarea spitalelor, dar ministerul Sănătății nu a aprobat decât 20 de proiecte”, a explicat Orban.

Partidele din coaliție urmează să discute luni problemele apărute după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, înainte de a discuta cu liderii USR PLUS.

Formațiunea căreia îi aparține Voiculescu a reproșat modalitatea demiterea și a anunțat că nu-l mai susține pe Florin Cîțu ca premier.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: