duminică

22 mai, 2022

Ludovic Orban: Klaus Iohannis i-a făcut plângere penală lui Liviu Dragnea pentru PNDL 1

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 septembrie, 2021

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îl critică pe premierul Florin Cîţu pentru decizia de a aloca fonduri către primari în perioada de campanie pentru alegerile interne din partid, el amintind că și Liviu Dragnea a procedat la fel.

Prezent, luni seară, la şedinţa Comitetului Director al PNL Olt, liderul PNL, Ludovic Orban, a reamintit că preşedintele Iohannis a formulat plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea pe motiv că acesta, folosind bani din PNDL1, „a cumpărat primari” de la PNL înainte de campania pentru alegerile prezidenţiale din anul 2014 şi „i-a trecut la PSD promiţându-le proiecte”.

„Însuşi preşedintele Iohannis este cel care a formulat plângerea penală împotriva lui Dragnea. Sigur că ea nu şi-a urmat cursul, dar plângerea a fost formulată. Păi putem noi să vorbim astăzi de condiţionarea alocării de bani publici către primari în Congres cu condiţia de a susţine un candidat care este premier în funcţie? Păi fraţilor, aşa ceva este penal, să ştiţi!


Toate resursele publice se alocă în conformitate cu legea, pe baza unor reglementări şi unor proceduri bine stabilite. Şi eu am alocat bani din fondul de rezervă, dar am făcut-o pe baza legii (…). Pe baza legii, da? Nu pe baza unui interes de moment! Cum să dai bani către primari când tu eşti în campania electorală pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal? Să dai banii cu o săptămână înainte de Congres! Păi, mă scuzaţi că vă spun, dar o să ne arunce în aer imaginea, toată media o să ne facă zdrenţe dacă se întâmplă aşa ceva în campania electorală internă a Partidului Naţional Liberal. De ce a trebuit să aştepte până acuma?

Dacă erau solicitări legale şi pertinente din partea primarilor, ele trebuiau satisfăcute mai demult, nu în ultima săptămână de campanie!”, a afirmat Ludovic Orban, citat de News.ro, în discursul ţinut în faţa liberalilor din Olt.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a catalogat campania internă pe care a făcut-o în partid drept una „de bun simţ, discret”, criticând modul în care Florin Cîţu a înţeles să se promoveze pentru alegerile interne.

„Problema nu a fost candidatura lui Florin Cîţu la funcţia de preşedinte a Partidului Naţional Liberal, ci modul în care a fost construită toată campania, o astfel de campanie nu are voie să câştige în Partidul Naţional Liberal! Dacă o astfel de campanie câştigă în Partidul Naţional Liberal, înseamnă că noi putem să ne ducem acasă, că ăsta nu mai e Partidului Naţional Liberal. O campanie se face prin mesaje pozitive, se face printr-un program serios, se face prin argumente solide. Se face convingându-i pe oameni să voteze liber opţiunea pe care o au pentru binele Partidului Naţional Liberal”, a mai afirmat Orban.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: