duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 mai, 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că guvernul caută resurse financiare pentru reluarea activității economice, dar vor rămâne sectoare unde șomajul tehnic se va prelungi și după 1 iunie, a precizat prim-ministrul Ludovic Orban. În acest context, premierul a precizat: “Estimăm 650.000 – 700.000 de cetățeni care își vor căuta un loc de muncă“.

Guvernul va suporta 35-45% din salariile angajaților care se întorc la muncă din șomaj tehnic, ca măsură de ajutor pentru reluarea activității economice a companiilor, a anunțat premierul Ludovic Orban marți dimineață, la Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social.

Șomajul tehnic va fi plătit până la 1 iunie, a spus Ludovic Orban. Și după această dată se va plăti șomaj tehnic, însă “numai pentru domeniile unde se vor menține restricțiile, cum este domeniul spectacolelor, cum sunt restaurantele“, a detaliat premierul.


El a mai spus că, în afară de 300.000 de oameni care au fost trimiși în șomaj tehnic, mai sunt câteva sute de mii care s-au întors din străinătate.  “Estimăm 650.000 – 700.000 de cetățeni care își vor căuta un loc de muncă“, a mai menționat Orban.

Premierul a enumerat și sursele de finanțare pe care le ia guvernul în calcul pentru a ajuta la repornirea economiei, precizând că fără bani măsurile economice nu pot fi aplicate.

“Resursele financiare le căutăm în toate sursele posibile, finanțatori, fonduri europene, emisii de titluri pe piața internă și internațională, resurse financiare private“, a afirmat Ludivic Orban.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: