miercuri

24 aprilie, 2024

28 ianuarie, 2020

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut marți, în cadrul şedinţei de guvern, miniştrilor Muncii, Apărării şi Internelor să aibă în vedere recalcularea „pensiilor nesimţite”. Ludovic Orbana explicat ce înțelege prin pnsie ”nesimțită”: ”cele care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor pentru a se ajunge la o pensie mai mare decât e plafonul”.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a promis că va ”avansa câteva idei pe masa guvernului”.

„Ar trebui doamna ministruşi domnul ministru de Interne, domnul ministru al Apărării, să ne uităm un pic şi la vârsta de pensionare şi, de asemenea, să vedem cum putem asigura recalcularea pensiilor nesimţite.


Cele care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor pentru a se ajunge la o pensie mai mare decât e plafonul acum şi anume salariul brut. Ceea ce ar trebui să corectăm aceste nedreptăţi pentru că provoacă o nemulţumire profundă, inclusiv pentru cadrele militare, pentru jandarmi. Pentru că şefimea şi-a tras pensii nesimţite, profitând de portiţele lăsate în actul normativ şi aşa ne-am trezit cu pensii de 15.000-20.000 care chiar sunt o sfidare la adresa unui om care a muncit o viaţă şi care la finalul unei cariere de 35-40 de ani are o pensie cât de cât rezonabilă.

Ssoluţiile trebuie cântărite foarte bine, analizate foarte bine, trebuie studiată foarte bine baza legală şi constituţională şi nu uitaţi de analiza comparativă a sistemelor publice de pensii din ţările europene pe care le-am convenit”, a spus prim-ministrul Ludovic Orban.

După această intervenție, Ludovic Orban a mai cerut ministrului Muncii să nu uite să prezinte în ședință de guvern o analiză comparativă a sistemelor publice de pensii din statele membre UE.

Problema pensiilor speciale a fost oarecum rezolvată marți în Camera Deputaților, reunită în sesiune extraordinară pentru un vot pe proiectul de lege susținut de PNL de eliminare a pensiilor speciale. Proiectul merge la promulgare, la președintele Iohannis, dar poate fi atacat la CCR, lucru pe care CSM îl va face.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: