vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 iulie, 2020

Nemulțumit că CCR a declarat neconstituționale mai multe acte emise de guvern în criza coronavirus, premierul Ludovic Orban a afirmat luni că această instituție ”s-a comportat ca o filială PSD”.

Ședința de guvern de luni are pe ordinea de zi este un singur punct, de adoptare a unui proiect de lege privind carantina și izolare, care ulterior va fi trimis la Parlament pentru a fi adoptat în procedură de urgență.

”De la începutul epidemiei orice demers al Guvernului a fost boicotat, îngreunat și în multe momente sabotat de atitudinea unor lideri politici și a unor instituții publice care s-au comportat ca niște filiale ale PSD. La fiecare lovitură noi am avut soluții și acum venim cu soluții. În urma unei decizii a CCR toate amenzile date cu instituțiile cu drept de control au fost anulate, printr-o decizie a CCR ca filială a PSD”, a spus premierul Orban la începutul ședinței de guvern.


„Suntem în fata unei noi situații fără precedent create în urma unei decizii a CCR. CCR a decis că nu exista baza legală pt ca cetățenii diagnosticați să fie tratați în spital și că orice pacient poate pleca din spital. De asemenea, CCR ne-a lăsat fără instrumente privind izolarea și carantinarea”, a mai spus Ludovic Orban.

Proiectul de lege care urmează să fie adoptat în guvern pune în acord cu recomandările Curţii Constituţionale textele normative referitoare la carantină, izolare şi internarea obligatorie.

Curtea Constituţională a României a publicat săptămâna trecută motivarea deciziei din 25 iunie prin care a declarat ca fiind neconstituţională starea de carantină şi internarea obligatorie. Curtea susţine că instituirea carantinei în România prin OUG reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: