joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 octombrie, 2020

Premierul Ludovic Orban a anunţat sâmbătă că şi-a propus ca bugetul să fie adoptat înainte de finalul anului, după învestirea noului Guvern. Premierul a precizat că actualul guvern va opera o nouă rectificare bugetară, la care se lucrează

Ludovic Orban a precizat că un nou guvern PNL va opera creşteri de pensie „bazate pe realitatea economică” arătând că principalul obiectiv este cel de a asigurara resursele necesare investițiilor în dezvoltarea țării.

”Pregătim rectificarea bugetară. De asemenea, pregătim proiectul de buget pentru anul viitor. Obiectivul nostru este să adoptăm proiectul de buget până în data de 31 decembrie, cel mai probabil după învestirea Guvernului, între Crăciun şi Anul nou”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la Slobozia.


Întrebat dacă bugetul pentru anul 2021 va prevede majorarea veniturilor profesorilor şi a pensiilor, primul ministru a explicat că bugetul va fi construit pe baza realităţilor economice din România.

”Viitorul buget va fi construit pe baze realiste şi va ţine cont de realitatea economică din România. Se va urmări, în primul rând, să asigure resursele necesare pentru investiţiile în dezvoltarea României, investiţii în dezvoltarea infrastructurii de transport, de sănătate publică. Pe de altă parte, evident, vom asigura toate resursele financiare necesare pentru a putea asigura plata pensiilor, plata salariilor. De asemenea, va trebui să gândim foarte bine asigurarea părţii de cofinanţare care să ne permită absorbţia fondurilor europene, pentru că odată cu creşterea ratei de absorbţiei a fondurilor europene trebuie să asigurăm cofinanţare suplimentară”, a mai afirmat şeful Executivului, citat de News.ro.

În ceea ce priveşte pensiile, Orban susţine că intenţionează majorarea acestora: ”În proiectul de buget vom arăta foarte clar care e creşterea pensiilor, dar, oricum, creşterea pensiilor va fi bazată pe realitatea economică. Noi am avut formulă de creştere care a fost făcută praf din populismul demagogic al PSD. (…) PSD a venit, a făcut praf totul, a generat nişte speranţe fără niciun fel de acoperire către părinţii şi bunicii noştri”,

Ludovic Orban a reafirmat opinia PNL conform căreia, cu excepţia pensiilor militarilor, pensiile speciale trebuie desfiinţate.


Acesta a reafirmat că viitorul buget nu va avea la bază creşteri de taxe, catalogând drept ”fake news” afirmaţiile celor de la PSD în această privinţă.

”Dacă nu facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului”

Premierul Ludovic Orban a mai declarat sâmbătă că este nevoie de alegeri parlamentare, organizate pe 6 decembrie.

„Este nevoie de alegeri parlamentare, îi îndemn pe oameni să-şi pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului şi o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituţională care au dus la creşterea dramatică a numărului de infectări.

Mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului? Dacă nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului, este nevoie de alegeri.

Mai vor ca PSD-ul să căsăpească economia, să inventeze noi şi noi acte normative care să ducă România spre faliment, spre prăpastie economică? Dacă nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Premierul a subliniat că în toate ţările europene, dar și în SUA, s-au organizat alegeri la termen, indiferent că au fost alegeri prezidenţiale, parlamentare sau locale. ”Din 4 în 4 ani, cetăţeanul transferă puterea pe care o deţine către corpul reprezentativ, ca să ducă România în direcţia pe care vrea cetăţeanul să o ducă. Astăzi, PSD-ul duce România într-o direcţie contrară voinţei care există astăzi în societatea românească”, a mai declarat premierul Orban.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: