duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 februarie, 2018

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, actual preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Senat, a declarat, luni, că lucrează la un proiect de lege prin care vor fi eliminate calificativele din învăţământul primar, evaluarea elevilor urmând să fie făcută după un model european.

„O să depun un proiect de lege prin care vreau să eliminăm calificativele în învăţământul primar. Să nu mai fie calificative pentru elevi, dar asta este părerea mea.

Până nu o să discut în interiorul grupului, nu o să pot să spun că depun iniţiativa legislativă. Evaluarea elevilor să se facă aşa cum există astăzi în unele ţări ale Uniunii Europene, pe alte criterii.


E o discuţie mult mai amplă şi pentru asta trebuie schimbată legea educaţiei naţionale”, a declarat Liviu Pop.

Fost minsitru al Educației în timpul Guvernelor Victor Ponta, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, Liviu Pop conduce acum Comisia de învățământ din Senat, înlocuind-o pe Ecaterina Andronescu.

Înlocuirea a fost considerată ca o sancțiune aplicată din cauza unei declarații pe care Andronescu a făcut-o într-un interviu, întrebată fiind dacă Liviu dragnea își pierde autoritatea în PSD:

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Dacă aş judeca după şedinţa de ieri, cei mai mulţi care au vorbit în şedinţă l-au susţinut pe Liviu Drganea, deci n-aş putea să fac o asemenea afirmaţie că şi-a pierdut încrederea sau autoritatea cu care a fost învrednicit, dar nimeni nu este veşnic pe nicio funcţie. Pentru mine e clar că ocupi o poziţie publică pe o perioadă determinată. Înainte de oameni, cred că trebuie să învăţăm să aşezăm interesele acestei ţări. Dacă vom face aşa, oamenii nu trebuie să se cramponeze de poziţia lor dintr-un moment sau altul”.


Ulterior, Ecaterina Andronescu a fost susținută de filiala PSD București pentru a prelua conducerea Ministerului Educației. În ședința Comitetului Executiv al PSD, a câștigat la voturi Valentin Popa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: