marți

25 iunie, 2024

13 iunie, 2013

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Constanța, că este dreptul președintelui Traian Băsescu să convoace un referendum, iar parlamentul nu ar trebui să se opună acestei solicitări.

”Este dreptul preşedintelui să ceară organizarea unui referendum. Guvernul îl va organiza atunci când se va stabili data, iar cetăţenii se vor pronunţa faţă de întrebările care vor fi puse. Nu văd de ce Parlamentul s-ar opune unui drept al preşedintelui”, a spus vicepremierul.

Anterior, președintele Camerei Deputaților, social-democratul Valeriu Zgonea, a declarat că Legislativul va da fără întârziere un aviz privind convocarea referendumului.


Avizul Parlamentului este consultativ, însă este obligatoriu să existe.

Președintele Traian Băsescu a anunțat, marți, că a deschis procedurile pentru convocarea unui nou referendum prin care populația să se mai pronunțe o dată dacă optează pentru Parlamentul unicameral și pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.

Șeful statului și-a motivat decizia prin faptul că majoritatea USL din Comisia de revizuire a Constituției ignoră rezultatul referendumului din anul 2007, în care alegătorii au optat pentru reducerea numărului de parlamentari și trecerea la unicameral.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: