joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 iulie, 2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, respinge categoric ideea că statul ar putea impozita veniturile Bisericii Ortodoxe Române.

”Zic totuși să încercăm să mai păstrăm niște instituții în România … cel puțin să le ajutăm să reziste”, a răspuns Liviu Dragnea la întrebările ziariștilor, curioși să afle opinia șefului PSD referitoare la ideile vehiculate de cel mai nou consilier al premierului Tudose, Eugen Orlando Teodorovici.

Întrebat dacă subiectul a fost vreodată discutat în coaliția de guvernare, președintele PSD a spus: ”Nu susțin această variantă. Nu, nu s-a discutat în coaliție și nici nu vreau să discut despre așa ceva”.


Eugen Teodorovici, fost ministru de finanţe şi acum consilier al premierului Mihai Tudose, revine cu ideea impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române (BOR), pe o formulă specială însă.

„E o discuţie pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înţeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect. Putem să găsim o formulă pe care şi Biserica să o accepte, şi populaţia să o primească foarte bine şi anume: trebuie să vedem care sunt acele activităţi cu caracter economic care pot fi impozitate. Ceea ce luăm de acolo, noi putem să lăsăm în continuare Bisericii să gestioneze, dar pe o zonă pe care noi, statul, o stabilim, adică de tip social (…)”, a declarat joi seara Eugen Teodorovici, într-un interviu acordat Digi24.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: