luni

22 aprilie, 2024

12 iulie, 2021

Agnė Bilotaitė Lituania

Ministrul de Interne al Lituaniei, Agnė Bilotaitė (foto), a confirmat că țara sa va construi un gard la granița cu Belarus. ”Cred că putem finaliza destul de rapid acest proiect, cu un cost estimat de aproximativ 41 milioane euro”, a spus presei ministrul de Interne.

Potrivit Euractiv, proiectul anunțat de ministrul de Interne va dubla gardul din sârmă ghimpată pe care armata l-a instalat la granița Lituaniei cu Belarus. Gardul urmează să fie instalat pe toată lungimea graniței comune, adică va avea o lungime de 678,8 km.


Decizia consolidării frontierei cu Belarus a fost luată de Lituania după ce un număr din ce în ce mai mare de migranți au început să intre ilegal în țară dinspre Belarus.

În paralel, din acest motiv, Lituania propune luni extinderea sancţiunilor Uniunii Europene împotriva Belarusului, a anunțat Ministerul lituanian de Externe.

Lituania a început vinerea trecută construirea unui zid din sârmă ghimpată pe o lungime de 550 de kilometri de-a lungul graniţei cu Belarusul, după ce a acuzat autorităţile din această ţară că aduc cu avionul migranţi din străinătate pentru a-i trimite ilegal în Uniunea Europeană.

Potrivit Lituaniei, sute de migranţi, majoritatea irakieni, au traversat frontiera în ultimele zile, după ce au fost aduşi acolo de Belarus.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: