Listarea Electrica, estimată pentru 3 iulie - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Listarea Electrica, estimată pentru 3 iulie

3 iunie, 2014

Oferta publică iniţială prin care Electrica vrea să vândă 51% din acţiuni emise într-o majorare de capital ar urma să se deruleze în perioada 16 – 25 iunie, iar listarea companiei la bursele de la Bucureşti şi Londra este estimată pentru data de 3 iulie.

„Cel mai recent şi cel mai probabil calendar este ca oferta să înceapă pe 16 iunie, să dureze până pe 25 iunie, iar listarea să se facă pe 3 iulie”, au declarat surse MEDIAFAX.

Oferta prin care Electrica scoate la vânzare pe bursă acţiuni noi reprezentând 105% din capitalul social va avea trei tranşe, iar investitorii pot cumpăra atât acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi GDR-uri pe piaţa de la Londra. Prin această ofertă statul vizează transferul a 51% din acţiunile companiei (177,18 milioane de titluri) către investitori privaţi.


Electrica este controlată integral de stat, prin Ministerul Economiei.

Electrica urmează să fie listată atât la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi pe piaţa de la Londra. Listarea este programată pentru luna iunie, conform angajamentului luat de guvern faţă de Fondul Monetar Internaţional.

Oferta este intermediată de consorţiul format din BRD, Citigroup, Raiffeisen Bank, Societe Generale şi Swiss Capital.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

După listare se poate aplica un mecanism de stabilizare a preţului, în situaţia în care cotaţiile vor începe să scadă, prin care unii dintre brokerii din consorţiu vor cumpăra acţiuni Electrica sau GDR-uri cu o parte din banii atraşi în ofertă, pentru a opri scăderea. Pentru stabilizarea preţului brokerii respectivi vor avea la dispoziţie 4,75% din banii obţinuţi de Electrica în ofertă.


Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei Privatizare din Departamentul pentru Energie, estima la finalul lunii februarie că în urma transferului de acţiuni compania ar putea atrage peste 400 milioane de euro.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr