joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 februarie, 2018

Firmele vor fi păsuite de la plata unor amenzi cuprinse în 70 de prevederi din diferite legi și aplicate de ANAF, Inspecția Muncii, Protecția consumatorului și alte organe de control ale statului, conform listei finale a contravențiilor care intră sub incidența Legii prevenției, publicate luni în Monitorul Oficial (Partea I, nr. 107).

De asemenea, s-a publicat oficial și modelul de proces-verbal de constatare a contravențiilor, care cuprinde planul de conformare pe care firmele contraveniente îl vor avea la dispoziție pentru remedierea abaterilor constatate de organele de control, pentru a nu fi amendate.

Documentele sunt cuprinse în Hotărârea de guvern nr. 33/25 ianuarie 2018, pentru stabilirea contravențiilor care intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270/2017, aprobată de fostul guvern interimar Fifor.


Guvernul a inițiat anul trecut proiectul Legii prevenirii, iar Parlamentul l-a aprobat, însă în forma finală agreată de guvern nu au fost cuprinse contravențiile de la care firmele urmează să fie păsuite la prima abatere. Lista de contravenții a fost lăsată pe seama Executivului, care a emis hotărârea de guvern publicată oficial luni.

Prin Legea prevenirii, orgnele de control ale statului – ANAF, Inspecția Muncii, Protecția Consumatorului și altele – nu vor mai aplica automat amenzi pentru o serie de abateri contravenționale cuprinse în lista publicată luni.

Companiile vor trebui însă să aplice un plan de conformare pe o durată de maximum 90 zile, perioadă în care firmele găsite cu nereguli vor trebui să remedieze problemele sesizate de organele de control.

Legea prevenției se aplică o singură dată pentru un tip de abatere.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: