luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 octombrie, 2017

Piețele financiare globale vor fi marcate în săptămâna care urmează de mai multe evenimente, de la ultimatumul dat de Madrid separatiștilor catalani, care expiră marți, până la congresul comuniștilor chinezi.
Și de la renegocierea tratatului NAFTA, până la eventulitatea schimbării conducerii celei mai puternice bănci centrale din lume, potrivit Reuters.

Săptămâna mai începe și cu perspectiva intrării extremei drepte în componența unui guvern european (Austria) dar și sub impresia informațiilor că președintele Donald Trump, își va anunțacandidatul preferat pentru înlocuirea actualului șef al Federal Reserve (FED), banca centrală a SUA.

Tot dinspre America vin și știri tot mai îngrijorătoare despre renegocierea tratatului de liber schimb NAFTA. Washingtonul a intensificat tensiunea discuțiilor de reînnoire a acordului, propunând o „clauză de caducitate”, care ar forța renegocierea pachetului de 1 trilion de dolari la fiecare cinci ani. Sursele Reuters spun că atmosfera discuțiilor este „oribilă”.


Congresul Partidului Comunist începe miercuri 18 octombrie și se va încheia cu schimbarea multora dintre înalții oficiali ai țării. Toți ochii sunt îndreptați spre președintele Xi Jinping, care ar putea opri o tradiție de decenii, prin creșterea puterii sale și indiciile că țintește la un al treilea mandat.

Investitorii nu se așteaptă la creșterea volatilitatății pe piață; autoritățile de reglementare au spus deja că menținerea stabilității va fi o prioritate. Dar reformele așteptate privind companiile de stat au apreciat vineri acțiunile întreprinderilor din apărare.

Dincolo de toate acestea, urmează perioada raportărilor financiare ale companiilor cotate la burse.

În timp ce investitorii urmăresc cu agitație semnele după care piața se apropie de vârful ciclului, mulți rămân optimiști, așteptând ca relaxarea fiscală să ofere un impuls suplimentar.


Europa se îndreaptă spre cel mai bun an de creștere a profitului din 2010, prognozează strategii Goldman Sachs, deoarece redresarea economică contribuie la creșterea profitului corporațiilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Indicele S&P 500 ar putea crește cu 4,4 la sută față de trimestrul anterior, iar STOXX 600 Europa cu 5,3%, potrivit Reuters.

La București, piața este marcată atât de perspectiva creșterii costurilor de finanțare, din cauza majorării dobânzilor. Piața a asimilat deja incertitudinile politice ca și pe cele privind conducerea executive ale Bursei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: