marți

5 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 octombrie, 2022

Grupul Beltrame a finalizat în martie achiziția fostului Combinat de Oțeluri Speciale de la Târgoviște.

Liliana Bica, HR Manager Donalam Romania, spune că acest combinat urmează să treacă printr-un amplu proces de transformare: ”Promisiunea grupului este să avem, peste 5 ani, la Târgoviște, cel mai modern combinat din Europa, dacă nu din lume”.

Grupul Beltrame, din care face parte Donalam Romania, sa va porni anul viitor propriile programe de specializare deoarece, atât la Târgoviște cât și la investiția din Călărași, are nevoie să angajeze specialiști.


”Anul viitor începem cu școlile vocaționale, am găsit în Târgoviște un liceu de tradiție care a supraviețuit, am mai găsit încă un liceu care ne susține în procesul de învățământ dual.

Avem și procesul de formare internă, care este unul de lungă durată. Importantă e și relația cu Universitățile, avem nevoie de ingineri metalurgi, de ingineri mecanici, în zona de pneumatică și hidraulică- nu prea găsim. Mai avem nevoie de ingineri energetici, de specialiști în logistică, achiziții și automatizări”, anunță Liliana Bica.

La conferința ”Formarea competențelor: Educația pentru industriile cu valoare adăugată mare”, organizată de CursDeGuvernare, Liliana Bica a afirmat că industria siderurgică este un sector strategic pentru România, de reindustrializare a României.

”În anul 2006, grupul Beltrame a venit în România pe platforma fostului Combinat siderurgic Călărași. Acolo și-a creat un punct de lucru și fabrică bare de oțel de înaltă calitate. Din păcate, apropo de industria României, acesta ajunge doar în proporție de 10% în România pentru că noi nu mai avem industrie prelucrătoare, sau avem un număr foarte mic de producători, în special în vestul țării”, a afirmat Liniana Bica.

Conferința integrală:


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: