duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iunie, 2021

coronavirus pandemie globalaExperții în virusologie trebuie să beneficieze de acces fără restricții pentru a investiga originea coronavirusului SARS-CoV-2, ce a dus la pandemia Covid-19, a declarat joi președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Este de cea mai mare importanţă să aflăm originile coronavirusului”, a declarat şefa executivului european, în cadrul unei conferinţe de presă organizată înaintea summitului G7 al celor mai industrializate state.

„Anchetatorii au nevoie de acces complet la tot ce este necesar pentru a descoperi cu adevărat sursa acestei pandemii”, a adăugat Ursula von der Leyen, citată de Reuters, agenție preluată de Agerpres.


„Lumea are dreptul să ştie tot ce s-a întâmplat exact pentru a trage învăţăminte şi susţinem toate eforturile pentru a se ajunge la transparenţă şi a afla adevărul”, a subliniat și preşedintele Consiliului European Charles Michel.

Declarațiile fac referire la constrângerile pe care guvernul comunist de la Beijing le-a impus experților internaționali sosți în China, într-o misiune a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a investiga originea coronavirusului.

Raportul OMS, controversat și nelămuritor

La aproape un an şi jumătate de la declararea pandemiei, originea noului coronavirus rămâne controversată. La sfârşitul lui mai, comunitatea de informaţii a Statelor Unite a admis că agenţiile sale componente au două teorii cu privire la originea virusului SARS-CoV-2, două agenţii considerând că acesta a apărut pe cale naturală din contactul uman cu animale infectate, iar o a treia privilegiind ipoteza unui posibil accident de laborator drept sursă a pandemiei de Covid-19.

(Citiți și: „Mult așteptatul Raport al OMS nu clarifică nimic în privința originii virusului din China: Până și directorul OMS îl nuanțează”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În acelaşi timp, după o vizită de patru săptămâni la Wuhan la începutul acestui an, un studiu comun realizat de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi chinezi a apreciat în martie „extrem de puţin probabil” un accident de laborator.


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: