marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 martie, 2020

Libanul va suspenda plata împrumuturilor în valoare de 1,2 miliarde de dolari scandente la 9 martie, pentru că rezervele valutare ale statului au ajuns la un nivel critic și trebuie plătite mai întâi cheltuielile sociale de bază, informează Mediafax citând Reuters.

E pentru prima oară când există o astfel de situație în Liban. Datoria publică a ajuns în jur de 170% din Produsul Intern Brut, ceea ce înseamnă că țara este pe punctul de a deveni cel mai îndatorat stat din lume.

„Datoria a devenit mai mare decât poate suporta Libanul. În contextul situației actuale, statul nu mai poate susține financiar aceste împrumuturi. Statul libanez va depune eforturi să reeșaloneze datoria, pentru a urmări interesul național, prin negocieri cu creditorii”, a afirmat premierul Hassan Diab.


Intrarea Libanului în incapacitate de plată reflectă intrarea într-o nouă fază a crizei ce a avut impact asupra economiei, începând din luna octombrie a anului trecut, şi care a făcut ca moneda națională să se deprecieze cu aproximativ 40%.

Libanul are în total o datorie de circa 31 de miliarde de dolari în împrumuturi, au relatat surse guvernamentale vineri, pentru Reuters, iar statul caută să reeșaloneze negocierile cu creditorii.

Este cea mai gravă criză economică de la încheierea războiul civil care a avut loc în această țară între 1975 și 1990.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: