duminică

26 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 mai, 2013

Laura Codruţa Kovesi, propusă pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a declarat joi, că se va consulta cu fostul șef al DNA, Daniel Morar, dacă va fi numită la conducerea instituției.

”Sigur, dacă vor fi situaţii care să impună acest lucru mă voi consulta, aşa cum am avut relaţii extrem de bune şi cu toţi foştii procurori generali ai României. Dacă va fi cazul, mă voi consulta şi cu persoane care au ocupat de-a lungul timpului funcţii de conducere la DNA”, a afirmat Kovesi, după ce a fost intervievată de Consiliul Superior al Magistraturii.

În context, ea a arătat că în cadrul DNA, pentru celelalte funcții de conducere vacante va propune în primul rând procurori din interiorul Direcției, însă a precizat că nu acesta va fi principalul criteriu.


”O să fie nominalizaţi în primul rând procurori din DNA, pentru că au experienţă profesională vastă, pentru că au lucrat în această structură, dar nu a-şi exclude procurori care poate au lucrat 6-7 ani în DNA şi acum lucrează în alte structuri”, a spus fostul procuror general al României.

”Nu cred că este o problemă dacă procurorii vin din DNA sau din altă parte. Criteriul care trebuie să primeze este cel profesional, să fie procurori care au lucrat în dosare de corupţie. Nu este relevant dacă este procuror de la DIICOT, procuror de pe lângă tribunal”, a adăugat Kovesi.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: