marți

18 ianuarie, 2022

La un pas de demitere – Comisiile de cultură din Parlament au respins rapoartele de activitate ale TVR și Radio

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 aprilie, 2021

Comisiile parlamentare pentru cultură au respins, joi, rapoartele de activitate ale Televiziunii Române și ale Radioului public pe anii 2017, 2018 şi 2019. Este primul pas pentru demiterea celor două conduceri.

Plenul Parlamentului urmează să se pronunţe săptămâna viitoare prin vot asupra acestor rapoarte. Respingerea rapoartelor echivalează cu demiterea șefilor celor două instituții publice – Georgică Severin, preşedinte-director general al SRR şi a Consiliului de Administraţie, și Doina Gradea (foto), director general al SRTv.


În această situație, va fi numit un interimar atât la conducerea Televiziunii Publice, cât și la cea a Radioului public.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a afirmat, la începutul dezbaterilor, că odată cu aceste rapoarte ar trebui să fie discutat şi raportul pe 2020, care a fost depus.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Dezbaterile sunt pe rapoartele pe 3 ani. Există şi raportul pe 2020. În mod normal, aceste rapoarte trebuie dezbătute împreună, altfel vom fi în situaţie imposibilă. În ceea ce priveşte rapoartele din anii anteriori, dacă picaţi toate rapoartele, va fi o situaţie legală ambiguă. Dacă un raport pe un an anterior va fi picat se poate găsi o cale de atac pe actele adoptate anterior de Consiliul de Administraţie”, a spus Romaşcanu.

În urma unui acord în coaliție, urmează ca legea de funcționare a celor două instituții să fie modificată, astfel încât să mai fie create două posturi noi prin separarea funcției de președinte de cea de director general. PNL dorește să obțină șefia TVR, iar USR PLUS să primească șefia Radioului Public.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr