luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iulie, 2021

macron putin

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său francez Emmanuel Macron intenţionează să îmbunătăţească relaţiile dintre Rusia şi Europa, a anunţat vineri Kremlinul, după o conversaţie telefonică a celor doi lideri, informează DPA.

Colaborarea în probleme urgente precum securitatea cibernetică, combaterea terorismului global şi protecţia mediului ar putea aduce o revenire la ceea ce Kremlinul a descris ca fiind un „dialog normal şi respectuos”.

(Citiți și: Jocul reapropierii de Rusia deschis de Franța și Germania: cine ar fi câștigătorii”)


În ceea ce priveşte conflictul din estul Ucrainei, cei doi lideri s-au declarat pregătiţi pentru discuţii ulterioare pentru a pune în aplicare obiectivele planului de pace de la Minsk din 2015.

Abordarea Rusiei față de Ucraina nu s-a schimbat de la momentul anexării Peninsulei Crimeea, în 2014, ba chiar Kremlinul a sfidat în repetate rânduri Uninea Europeană și a pus la încercare NATO.

În ciuda eșecului propunerii lor inițiale de a organiza un summit cu Rusia, propunere formulată la ultimul Consiliu European, cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron insistă să promoveze ideea ”contactului direct” cu Kremlinul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Departe de a conduce la un dialog productiv cu Rusia, propunerea franco-germană va continua doar să creeze disensiuni în UE și NATO, este opinia lui Jonathan Eyal publicată de RUSI International, cel mai vechi grup de reflecție în domeniul apărării și securității din Marea Britanie.


La Consiliul European din 24-25 iunie, propunerea franco-germană a divizat statele membre ale UE şi nu s-a ajuns la un consens. Statele baltice, Polonia, Suedia şi Ţările de Jos s-au opus reluării dialogului, apreciind că liderul rus se face vinovat de acţiuni agresive împotriva unor ţări europene.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: