sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 februarie, 2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va anunța ”în două-trei zile” următorul său demers în procedura de instalare a unui nou guvern. Șeful statului a admis că după decizia CCR de luni ”tocmai au scăzut șansele pentru organizarea anticipatelor”.

Președintele Iohannis nu a comentat decizia emisă de CCR singura referire la această decizie fiind făcută într-o precizare: ”Nu există partide sau coaliții care să dețină majoritate în Parlament”.

Șeful statului a afirmat că așteaptă să vadă motivarea CCR, dar a exclus categoric variantele unui guvern de uniune națională sau de desemnare a unui premier al PSD.


Cele mai importante declarații făcute de președinte:

Nu voi comenta decizia CCR, așa cum știți că nu am comentat nici cu alte ocazii și voi aștepta motivarea. Însă ceea ce face PSD e o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, cu atât mai mult în aceste zile în care România are nevoie de acțiune politică responsabilă și nu de politicieni care să o aducă mai adânc în criză

Desemnarea unui premier din partea unei alianțe coagulate ad-hoc în jurul PSD ar intra în coliziune directă cu opțiunea românilor.

În opinia mea, cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate, care să ofere țării un guvern stabil, capabil să construiască autostrăzi, spitale. Avem nevoie de un nou Parlament care să ofere o nouă majoritate. Nu putem continua așa, cu situații de blocaj perpetue, cu guverne demise trimestrial.


Vedem că PSD îi este frică să se întoarcă la popor și îi împi4edică și pe cei care vor să facă asta. Situația este serioasă, dar evident voi pregăti demersuri concrete, pe care le voi anunța imediat ce am luat o decizie. Voi desemna un premier atunci când voi considera că este soluția cea mai bună pentru țară.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Este clar, suntem într-o situație politică complicată, dar vreau să asigur: țara este guvernată iar Parlamentul are capacitatea de a legifera. Mi se pare însă riscant să perpetuăm interimatul pâmă în decembrie”.

Întrebat despre majoritatea care ar putea susține un premier, așa cum indică CCR, Klaus Iohannis a spus: ”Formarea unei majorități este treaba Parlamentului și a celui desemnat să găsească o majoritate.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: