luni

6 decembrie, 2021

Klaus Iohannis: PSD vrea să detoneze finanțele României

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 septembrie, 2020

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referindu-se la modificările operate de PSD asupra proiectului de rectificare bugetară, că nu există bani pentru majorările votate în comisiile de buget. ”Dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, ar costa peste 6% din PIB… Astfel de apucături am mai văzut în vremea lui Dragnea” a afirmat președintele.

Șeful statului a susținut miercuri o conferință de presă în care a vorbit despre începerea școlilor și apropiatele alegeri locale. ”Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educațional să fie în bune condiții”, a admis președintele.

„Azi, în comisiile de buget PSD, cu sprijinul unor traseiști, a votat cu amendamente rectificarea bugetară și dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, ar costa peste 6% din PIB. E evident că acești bani nu există. PSD nu a învățat nimic, vrea să detoneze finanțele publice ale României. Astfel de apucături am mai văzut în vremea lui Dragnea. Se vede că PSD nu a inventat nimic nou și reia același ciclu de promisiuni în speranța de a mai prinde voturi, dar nu cred că vor mai prinde”, a declarat Klaus Iohannis despre deciziile adoptate mircuri în comisiile reunite de buget.


Șeful statului nu a explicat ce va face în situația în care și plenul Camerei aprobă proiectul. ”Dacă promulg sau nu vă voi spune atunci” a afirmat Klaus Iohannis.

În ceea ce privește începutul anului școlar, președintele a anunțat că a cerut guvernului ca ”după primele 2 săptămâni de școală să facă o evaluare completă și să prezinte vulnerabilitățile și soluțiile”.

Până atunci, președintele cerut directorilor de școli ”să ceară autorităților locale toate resursele de care au nevoie” și oficialităților locale ”să soluționeze cu prioritate problemele din școli.”

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Șeful statului a admis în context: ”Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educațional să fie în bune condiții.”


În privința alegerilor locale, mesajul președintelui a fost concis: ”Nu e cazul să discutăm despre amânarea alegerilor. (…) Mergem la urne în 27 septembrie. Votul nostru decide cum se vor schimba localitățile în care trăim. Mergeți la vot și puneți ștampila pe candidații care vor putea aduce o schimbare în bine, nu-i lăsați pe alții să decidă în locul vostru”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

De studiat graficul de mai jos: el reprezintă o parte a analizei apărute în revista (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare nr. 88 (titlurile și autorii – LINK...

rrr