luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 decembrie, 2019

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că intenționează să-l promoveze ca ambasador al României în Israel pe Radu Ioanid (foto), director cadrul Muzeului Holocaustului din Washington.

„Această chestiune a fost în atenția mea tot timpul. Intenționez să îl promovez pe dl Radu Ioanid, care va intra în procedurile diplomatice poate în această săptămână, iar de la sfârșitul anului să avem ambasador în Israel”, a anunțat președintele Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Radu Ioanid a emigrat din România în martie 1987 și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, unde a dobândit și cetățenie americană.


A deținut diverse funcții manageriale și de cercetare la Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington, a fost vice-președinte al Comisiei Internaționale pentru Studiul Holocaustului în România, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Din septembrie 2000 este director al „International Archival Programs Division” din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington.

România nu are ambasador în Israel de cinci ani.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: