luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 octombrie, 2021

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește joi seară cu conducerea PNL pentru a decide cum merge mai departe premierul desemnat Nicolae Ciucă. Cu 2 zile înainte de expirarea mandatului și fără nicio majoritate parlamentară asigurată, PNL doar mimează deschiderea spre dialog și pare că se îndreaptă, cu toate riscurile, spre varianta inițială a guvernului minoritar PNL-UDMR.

Președintele PNL Florin Cîțu a confirmat de altfel joi că organismele decizionale din partid se reunesc vineri pentru a discuta lista de miniștri cu care premierul desemnat va merge sâmbătă în Parlament.

Chiar și cu toate cele 18 voturi pe care le-ar putea aduce grupul minorităților naționale, d upă plecarea unui senator și a cinci deputați (inclusiv Ludovic Orban) din grupurile sale parlamentare, PNL mai are 128 de voturi în Parlament, UDMR 30, mult sub cele 234 necesare investirii unui guvern minoritar.


PSD susține în continuare că nu va vota un guvern minoritar.

Ziua de joi a fost una pierdută pentru negocieri – nici Nicolae Ciucă, nici Florin Cîțu nu au discutat cu USR în ciuda faptului că miercuri președintele PNL a lăsat să se înțeleagă că ar accepta revenirea USR în coaliție. Mai mult, Florin Cîțu a anunțat joi că nici el și nici românii ”nu înțeleg această atitudine a USR”, care refuză susținerea unui guvern minoritar ca alternativă de deblocare a negocierilor pentru un nou guvern de coaliție, la anul viitor.

În condițiile în care nimic nu se va schimba după discuția președintelui cu liderii PNL, Nicolae Ciucă ar urma să depună sâmbătă, în cea de-a zecea zi de la desemnare, la Parlament lista guvernului minoritar și programul de guvernare. Parlamentul are la dispoziție 15 zile pentru organizarea votului de învestire.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: