vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 ianuarie, 2021

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Institutul „Matei Balş”, acolo unde s-a deplasat la prânz. Șeful statului a subliniat, vineri, că în acest caz trebuie ”rapid trase concluzii”.

„O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineaţă. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoşire grabnică”, a spus şeful statului la Institutul „Matei Balş”.

Preşedintele a subliniat că este nevoie de o reformă a sistemului sanitar și a a precizat că i-a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, „să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România”.


”Aștept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă”, a anunțat președintele Iohannis.

Președintele a indicat că „trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții„, în condițiile în care „situația se repetă cumva”- o referire la tragedia similară care a avut loc la Piatra Neamț.

Salutând eforturile medicilor, asistentelor și întregului personal medical care „lucrează de un an de zile în condiții de stres extrem, în condiții foarte complicate”, Klaus Iohannis a transmis și un mesaj pentru „cei care administrează sistemul”: „Este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică, fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete!”


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: