vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 aprilie, 2022

Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că ”avem nevoie de un nou concept strategic al NATO care să menționeze explicit că Rusia e principala amenințare la adresa NATO”.

Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți, la Cotroceni, pe prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo. Premierul Belgiei efectuează o vizită în România, iar miercuri, el va merge împreună cu preşedintele României şi cu premierul Ciucă la Baza 57 Aeriană de la „Mihail Kogălniceanu”. 

În cadrul declarațiilor de presă comune susținute alături de premierul belgian, Klaus Iohannis a mai precizat: consolidarea echilibrată, pe termen lung, a posturii de apărare și descurajare a NATO pe întregul Flanc Estic, ca reacție la agresiunea Rusiei, trebuie accelerată.


„Această vizită reflectă solidaritatea europeană și aliată într-un moment în care situația de securitate este profund afectată de războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Pe aceeași linie a solidarității și unității se înscrie, de altfel, și prezența la Constanța a contingentului belgian desfășurat în cadrul Forței de Răspuns a NATO, alături de alte forțe aliate. Această contribuție este parte a măsurilor NATO de consolidare a posturii de descurajare și apărare și a securității Flancului Estic al Alianței”, afirmă Klaus Iohannis.

Un contingent de militari belgieni este desfășurat la baza Mihail Kogălniceanu în cadrul Forței de Răspuns a NATO, alături de alte forțe aliate. Această contribuție este parte a măsurilor NATO de consolidare a posturii de descurajare și apărare și a securității Flancului Estic al Alianței.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: