vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 ianuarie, 2020

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că e foarte important ca alocațiile pentru copii să fie majorate, iar Guvernul să găsească resursele necesare. Șeful statului nu a fost la fel de tranșant atunci când a fost întrebat de majorarea pensiilor.

„Este foarte important ca Guvernul să găsească resurse pentru majorarea alocațiilor”, a spus Klaus Iohannis atunci când s-a referit la aplicarea legii de dublarea a alocațiilor pentru copii. În ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie, şeful statului a spus: „Este dorinţa noastră comună să creştem pensiile şi asta a fost în repetate rânduri subliniat.”

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de presă în legătură cu declarațiile făcute duminică de premierul Ludovic Orban, care  s-a declarat în continuare îngrijorat în legătură cu sustenabilitatea legii pensiilor. ”Nu am discutat în această perioadă această chestiune”, a răspuns şeful statului fiind întrebat dacă premierul l-a informat că există probleme în legătură cu aplicarea prevederilor din legea pensiilor.


Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, într-un interviu la HotNews.ro, că majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economiei. El a spus că își dorește creșterile prevăzute pentru pensii și salarii, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluția economiei pe termen lung”.

Întrebat dacă alocațiile pentru copii vor fi dublate în a doua jumătate a acestui an, Ludovic Orban a răspuns: „Dacă există resurse financiare”.

Totuși, el a respins ideea ca alocațiile să nu fie majorate deloc în acest an. „E o garanție că vom creștere alocațiile pentru copii, cu cât le vom crește vom vedea în funcție de cum evolează veniturile, cheltuielile”, a precizat Ludovic Orban. „E cert că le creștem, vedem cum o vom face atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului”, a adăugat premierul, reamintind că pentru dublarea alocațiilor este nevoie de un efort bugetar de 6,3 miliarde de lei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: