miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 octombrie, 2021

Președintele Klaus Iohannis consideră că, după demiterea guvernului în Parlament, este nevoie de ”decizii mature din partea politicienilor și a partidelor”, motiv pentru care a anunțat marți că va convoca consultări la Cotroceni ”abia săptămâna viitoare”, pentru a lăsa timp partidelor ”să cumpănească bine” pașii următori.

În scurtul său anunț, Klaus Iohannis a rămas, consecvet, în spatele lui Florin Cîțu, punând responsabilitatea crizei guvernamentale pe umerii USR:

Să vedem totuși ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații – USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din guvern și a votat împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele. Restul este discurs politic sau demagogie.


Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

  • Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează România de astăzi este cuvântul criză.  Suntem în plină pandemie. Valul patru ne-a lovit, și ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a prețului la energie. O criză europeană și globală.
  • Deci de lucru ar fi suficient pentru politicieni să rezolve pandemia, prețurile, dar ce s-au gândit unii dintre ei, să mai adauge o criză: o criză a guvernării.
  • Astăzi a fost votată o moțiune de cenzură care a avut succes. Cum se spune mai colocvial, guvernul a picat în Parlament.
  • În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică. Politicienii s-au obișnuit să se arate cu degetul, să se acuze, oamenii nu știu ce să mai înțeleagă. Este o situație complicată, o situație care a fost generată de politicieni cinici.
  • Unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români.
  • Haideți să vedem totuși ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații. USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din guvern și a votat împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele. Restul este discurs politic sau demagogie. 
  • Acum suntem în situația de a trebui să găsim o soluție. România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza prețurilor, vine iarna, toate acestea trebuie rezolvate de cineva. Acest cineva este guvernul României.
  • Este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature din partea politicienilor și a partidelor. Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări abia săptămâna viitoare.

Linia politică pe care s-a înscris președintele Iohannis a fost cumva anticipată și de premier, care în discursul rostit în Parlament la moțiunea de cenzură s-a concentrat exclusiv pe atacul foștilor parteneri de coaliție.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: