marți

24 mai, 2022

Kim Jong-un şi-a început vizita în Rusia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 aprilie, 2019

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ajuns miercuri în Rusia, în contextul în care joi urmează să aibă o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin în oraşul Vladivostok din estul ţării, anunță DPA, care citează presa rusă.

Trenul cu care călătoreşte acesta a ajuns în staţia Hasan, aflată în estul regiunii Primorsky, a informat un oficial rus cu precizarea: „Kim Jong-un a coborât din tren. A primit flori, pâine şi sare. Acum ar putea vizita muzeul Kim II Sung”.

Președintele Coreei de Nord a fost primit în gara Hasan de ministrul adjunct de Externe, Igor Morgulov, și de ministrul regiunii, Alexander Kozlov.


Aceasta este prima vizită oficială a liderului nord-coreean în Rusia, pe agendă aflându-se denuclearizarea Coreei de Nord şi cooperarea economică între Moscova şi Phenian.

Agenția TASS scrie că președintele nord-coreean are planificată miercuri o vizită la cabana de lemn contruită în Rusia, la graniță, cu ocazia vizitei pe care bunicul său- Kim Il Sung- a făcut-o în Rusia în 1986.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Kim Jong-un este însoţit de adjunctul ministrului de Externe, Choe Son Hui.

După oprirea din Hasan, trenul cu care călătorește Kim Jong-un va continua un drum de 7 ore până la Ussuriysk, de unde va intra pe ruta Trans- Siberiană care îl va duce până în orașul-port Vladivostock, acolo unde se va întâlni cu președintele Putin. Kim Jong-un va rămâne în Rusia până vineri.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: