luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 octombrie, 2011

UDMR respinge eventuala reorganizare administrativ-teritorială înainte de alegerile din anul 2012, a declarat, joi, la Arad, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, care a sugerat ieșirea de la guvernare în cazul în care se face regionalizarea în această legislatură

”Regionalizarea nu se va face până în 2012 sau, dacă se va face, se va face fără UDMR. Eu cred că o reformă administrativă trebuie făcută la începutul ciclului electoral, nu la sfârşitul mandatului, şi de aceea în acest moment tot ce am discutat, ce am văzut, nu poate fi susţinut”, a declarat liderul UDMR, citat de Mediafax.

Ministrul Culturii a respins și argumentul atragerii fondurilor europene, invocat de PDL pentru regionalizare.


„Atragerea de fonduri europene este un argument slab. Nu din cauza judeţelor actuale, nu din cauza problemelor din administraţia judeţeană nu am atras fonduri sau am atras foarte puţine fonduri. Propunerea mea este să facem dezbaterile, să pregătim actele normative, dar decizia să fie luată abia după alegeri, pentru că, dacă am ajunge la un consens, nu am avea timp să punem în aplicare şi am crea un haos administrativ foarte mare, de care nu au nevoie cetăţenii”, a mai spus Kelemen.

Preşedintele UDMR s-a aflat la Arad pentru a participa la comemorarea celor 13 generali ucişi acolo în timpul revoluţiei maghiare de la 1848-1849.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: